Druk op enter om te zoeken

Arbeidsdeskundig onderzoek en advies

Arbeidsdeskundig onderzoek en advies

Min. prijs -
Max. prijs -
Body
Body

Met het arbeidsdeskundig onderzoek en advies adviseert de arbeidsdeskundige over re-integratiemogelijkheden in het 1e en 2e spoor in het kader van de Wet verbetering poortwachter. De basis voor dit advies is het medisch oordeel van de bedrijfsarts over de beperkingen van de werknemer. 

 

De arbeidsdeskundige kijkt naar de mogelijkheden voor de zieke werknemer om te re-integreren in eerste instantie in eigen werk, eventueel met aanpassingen. Lukt dat niet, dan in ander werk bij de eigen werkgever. Is dat ook niet mogelijk, dan volgt het advies voor werk bij een andere werkgever (2e spoor). De arbeidsdeskundige geeft dus de kaders aan voor werkhervatting.

 

De inhoud

Na aanmelding wordt binnen 5 werkdagen contact opgenomen om een afspraak te plannen en is binnen maximaal 20 werkdagen het gehele traject afgerond:

 



1.    Dossierstudie, mogelijk overleg met bedrijfsarts en/of casemanager

2.    Afspraak met werkgever 

3.    Afspraak met werknemer

4.    Zo nodig onderzoek werkplek

5.    Afsluitend gesprek met werkgever en werknemer

6.    Concept rapportage

7.    Hoor- en wederhoor (werkgever en werknemer)

8.    Definitieve rapportage

 

Voor wie

Een arbeidsdeskundig onderzoek en advies is bedoeld voor werknemers die korte of langere tijd arbeidsongeschikt zijn en waarbij het onzeker is of hij/zij duurzaam kan terugkeren in het eigen werk. De werkgever kan hiermee de re-integratie onderbouwen en kunnen vervolgstappen worden ingezet. 

Locatie

Landelijke dekking, bij voorkeur op locatie werkgever

De professional

Geregistreerde en gecertificeerde arbeidsdeskundigen.

  • 8 arbeidsdeskundigen in loondienst van Wibbens arbeidskundig advies. 
  • 6 Arbeidsdeskundigen in de zogenaamde ‘flexibele schil’. 

     
Terugkoppeling werkgever

Tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek en advies vindt een persoonlijke terugkoppeling plaats door de arbeidsdeskundige in een afrondend gesprek met werkgever en werknemer. De uitkomsten van het onderzoek worden door de arbeidsdeskundige verwerkt in een conceptrapportage die wordt verzonden naar werkgever en werknemer (hoor- en wederhoor). Zowel werkgever als werknemer ontvangen een definitieve rapportage.