Druk op enter om te zoeken

Re-integratie 2e spoor

Re-integratie 2e spoor

Min. prijs -
Max. prijs -
Body
Body

Passus Advies ondersteunt werkgever en medewerker in het uitzetten van een passend re-integratietraject.

Het doel is tweeledig. Werkgever wil een goede oplossing voor de medewerker en het re-integratietraject draagt bij aan de opbouw van een dossier in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. De medewerker wil een nieuw toekomstperspectief en heeft begeleiding nodig om dit te verkrijgen.

Begeleiding richt zich op de mogelijkheden die de medewerker nog heeft en niet op de beperkingen. Indien blijkt dat plaatsing op de reguliere arbeidsmarkt niet haalbaar is, gaan wij op zoek naar een bevredigend alternatief traject. Daarnaast bieden wij begeleiding bij de procesgang naar het UWV.

De inhoud

Intake: 

Adviseur spreekt voorafgaand inzet traject de werkgever en wanneer nodig de contactpersoon bij de arbodienst. De adviseur plant een afspraak voor de intake met medewerker bij voorkeur op zijn of haar huisadres. Aan de hand van het intakegesprek en de rapportage van de arbeidsdeskundige zal er een intakeverslag opgesteld worden waarin de te nemen stappen tijdens het re-integratietraject beschreven staan.

Aantal Sessies: 1

Tijdsduur: 120 minuten 

Doorlooptijd: 4 weken

 

Begeleiding re-integratie 2e spoor:

Wanneer na de intake het re-integratie traject wordt voortgezet start de begeleiding. Wij ondersteunen de werkgever en de medewerker in het uitzetten van een passend en adequaat re-integratietraject 2e spoor. Wij richten ons op de mogelijkheden die de medewerker heeft. Middels coaching, inzet van diverse tools, inzet van werkervaringsplekken en detachering geven wij de begeleiding vorm.

 

Het doel van een extern re-integratietraject is meerledig, te weten voldoen aan de verplichtingen die de WVP stelt aan zowel werkgever als medewerker. Het faciliteren en coachen van de medewerker met als doel het vinden van een passende en duurzame baan bij een andere werkgever.

Medewerker wordt begeleid in het zoeken naar een nieuwe, passende baan. Middels persoonlijke gesprekken en de inzet van diverse opdrachten, krijgt de medewerker meer inzicht in (sollicitatie)vaardigheden en kwaliteiten, worden de gesprekstechnieken verbeterd en wordt gezocht naar passende vacatures in de regio.

 

Aan de hand van de stappen die beschreven zijn in het intakeverslag, opgesteld na de intake re-integratie, bezoekt de adviseur de medewerker thuis. De begeleiding is individueel en gericht op werk buiten de onderneming waar de medewerker werkzaam is. Mogelijke kansen in het 1e spoor worden meegenomen in de begeleiding. Naast de individuele coachsessie worden er ondersteunende tools ingezet zoals; een online cliënt dossier, testen en een vacaturebank. Periodiek ontvangt medewerker, werkgever en arbodienst een rapportage met de voortgang. Wij begeleiden medewerker bij de WIA-keuring en bezoek aan UWV bij de keuring. Er is een adviesrol richting de werkgever.

 

Aantal Sessies: 1 maal per 2 weken een individuele coachsessie. Wij begeleiden tot einde wachttijd vanaf de aanmelding. 

Tijdsduur: 90 minuten per sessie (inclusief voorbereiding, uitzetten opdrachten etc.) 

Doorlooptijd: tot einde wachttijd

 

Voor wie

Passus Advies biedt de begeleiding aan voor medewerkers die uitgevallen zijn door ziekte en ondersteuning nodig hebben om terug te keren op de arbeidsmarkt.

Locatie

Passus Advies heeft landelijke dekking. De begeleiding van de medewerkers vindt bij voorkeur plaats op het huisadres. Mocht dit niet mogelijk zijn wordt er gebruik gemaakt van externe locaties in de regio waar de medewerker woont. Tevens wordt, wanneer mogelijk, gebruik gemaakt van de locatie van de werkgever.

De professional

Loopbaanadviseurs leveren de diensten.

Passus Advies heeft 75 loopbaanadviseurs tot haar beschikking.

 

Terugkoppeling werkgever

Passus Advies streeft sparringpartner te zijn voor de werkgever en arbodienst. Naast de 8-wekelijkse voortgangsrapportages naar medewerker, werkgever en arbodienst is er tussentijds veel contact over de voortgang van de begeleiding met de werkgever. Bijstellingen in belastbaarheid worden besproken met de arbodienst. Het begeleidingstraject wordt afgesloten met een eindrapportage.