Druk op enter om te zoeken

Gezond eten, makkelijker dan u denkt

Gezond eten, makkelijker dan u denkt

Body
Body

Gezond eten is de basis voor een gezond leven. Voor veel mensen lijkt dit echter een onmogelijke opgave. Ze verschuilen zich achter een drukke baan, een onregelmatig leven of achter het feit dat ze niet kunnen koken. En dat terwijl gezond eten helemaal niet zoveel moeite hoeft te kosten. Om nog maar te zwijgen over het grote plezier dat u uzelf doet met een verantwoord eetpatroon.

Schijf van Vijf

Als u eet volgens de Schijf van Vijf dan verkleint u de kans op ziekten. Groente en fruit verlagen het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker, longkanker en diabetes (type 2). Met peulvruchten en noten houdt u uw bloedvaten gezond. De Schijf van Vijf laat zien welke voedingsstoffen u nodig heeft. Als u zich aan de aanbevolen hoeveelheden houdt, blijft u ook op gewicht. Ook dat is goed voor uw gezondheid. Misschien vraagt u zich af waarom u gezond zou moeten eten. Als alles werkt, lijkt er namelijk geen reden uw voedingspatroon aan te passen. Bedenk dan dat u zich ook fitter voelt als u gezond eet.

Fabels en feiten

Begin met kleine stapjes. Kijk eens goed naar wat u eet op een dag en bekijk dan waar u aanpassingen kunt doen. Soms helpt het om iemand mee te laten kijken. Een diëtist of voedingscoach kan u helpen een verantwoord eetpatroon. Zij zijn ook bijzonder goed op de hoogte van fabels en feiten op het gebied van voeding. Zijn koolhydraten nu wel of niet goed? Kunt u beter bakken met olijfolie of met boter? En is een banaan gezonder dan een stuk chocola? Betrouwbare informatie is belangrijk en vaak is de middenweg de allerbeste oplossing.

Kleine verleidingen

U kunt veel veranderen door kleine verleidingen te laten staan. Probeer onderweg, op kantoor en vlak voor het avondeten de roep van de chocoladerepen te weerstaan. Ga goed voorbereid op pad. Neem een appel mee naar uw werk en drink water om uw honger te stillen.

Kleine stapjes kunnen leiden tot een groot resultaat. En als u lekkerder in uw vel zit, merkt u dit in uw werk maar ook in het dagelijks leven.

Artikel delen