Druk op enter om te zoeken

Gezond eten met tools en apps 

Gezond eten met tools en apps 

Body
Body

Hieronder vindt u verschillende apps en tools die u kunnen helpen bij een gezonder eetpatroon.

App: Mijn eetmeter

Dit online eetdagboek biedt in wat u eet. In Mijn Eetmeter staan ruim 90.000 producten. De tool laat zien of u voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt. Ook kunt u dagelijks bekijken hoeveel u eet uit de Schijf van Vijf én daarbuiten. Het programma doet suggesties voor gezonde alternatieven. Zo kunt u zelf in kleine stappen uw eetpatroon gezonder maken.

Download in Play Store
Download in App Store

App: Kies Ik gezond?  

Met deze app scant, zoekt en vergelijkt u producten. U hoeft de kleine lettertjes op het etiket niet meer te ontcijferen en kunt in 1 oogopslag zien wat de gezondere keuze is.

Download in Play Store
Download in App Store  

App: Slim koken

Het Voedingscentrum verzamelde meer dan 2.000 recepten in deze app. Elke week verschijnt er een nieuw weekmenu met gezonde gerechten. Met 1 klik zet u alle ingrediënten op uw boodschappenlijstje. In de app kunt u ook zien hoeveel calorieën een gerecht bevat. Dat is nog eens gemakkelijk.

Download in Play Store
Download in de App store

Tool: De Schijf van Vijf voor jou  

Niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheden eten en drinken nodig. De tool De Schijf van Vijf voor jou rekent u voor hoeveel u van welke producten mag eten.

Tool: Staat mijn product in de Schijf van Vijf?  

Deze tool van het Voedingscentrum geeft meer inzicht in de keuzes die u maakt. Als een product in de Schijf van Vijf staat, kunt u ervan uitgaan dat het een gezond product is. U vult online het product in en de tool geeft aan of het in de Schijf van Vijf staat en legt eventueel uit waarom niet. Met 1 klik weet u ook wat de voedingswaarde is.

Artikel delen